© 2019 by ANNETTE LAURENZE SUNDE - NORWAY

OM MEG 

ANNETTE LAURENZE SUNDE (46)

OM KUNSTMALERIENE

Jeg har malt siden år 2000, og hadde min første utstilling i 2001. På den tiden var alt nytt , jeg var nysgjerrig og prøvde ut teknikker og ulike medium. I begynnelsen var alle bildene kun i akryl, men etter et malekurs hos Tor Olav Lunde på Jæren, begynte jeg å bruke olje.

Maleriene endret seg etter min egen indre prosess, og utvikling. Jeg følte gjennom årene at bildene fikk et mildere og mer forsonende uttrykk, og ble mer harmoniske. Malingen har alltid gått i faser for meg, og jeg er avhengig av inspirasjon og flow når jeg maler. 

Maleriene mine er grunnet i akryl, og deretter bruker jeg en blandingsteknikk av olje og oljepastell, og jeg maler stort sett på lerret. Gjennom årene har jeg fått en egen stil og male-teknikk med mye struktur og sterke farger. Jeg bygger lag på lag, og liker detaljrike uttrykk. Selv føler jeg at bruk av fargekomposisjoner, og evnen til å skape uttrykksfulle bilder er mine sterkeste sider.

Inspirasjon i livet får jeg gjennom å leve som høy-sensitiv. Jeg er bevisst, åpen, mottakelig og påvirkes lett av sanseinntrykk, møter og begivenheter. Mye glede og energi henter jeg også fra naturen, da jeg er glad i fjell og mark og får mange gode opplevelser der. Det er selvrensende å dra på tur og jeg alltid kommer hjem med en god og ren energi! 

OM MINE ORAKELKORT

I mars 2017 fikk jeg plutselig en følelse om at jeg skulle lage inspirerende kort. Det oppstod som en impuls, og jeg fulgte opp med minimal bruk av tanke og dveling. Jeg satte meg bare ned og gjorde det, og på to dager var utgangspunktet for orakel-stokken oppstått. Alle titlene, alle tekstene, og bildene kom til meg i rekordfart, det var som å åpne en sluse og alt spratt frem. Jeg kjente at de virket umiddelbart, og ble veldig overrasket. Kort tid etter fikk jeg trykket opp noen prøver på et lokalt trykkeri, og fikk bekreftet at kortene var sanne, klare, hjelpsomme og ganske magiske. Overveldende positiv feedback kom fra fjern og nær som testet kortene, og dette satte igang en kjede av gode ting. Blant annet ble de tatt inn hos Bokklubben ENERGICA. Har du lyst å vite mer, kan du sjekke ut www.orakelkort.no 

 

Jeg har nå laget kortsett nummer to, og denne blir veldig annerledes enn den første. Den kom fra trykkeriet i mai 2019, og vil etterhvert oppdateres med mer informasjon. 

OM SKRIVINGEN

Jeg er også glad i å skrive dikt, historier oa. Gjennom årene har jeg skrevet flere diktsamlinger og en roman, men ikke utgitt noe. Jeg har også laget diktkalendere, som ble utgitt. Den ene til inntekt for barnehjem i Guinea og Sierre Leone i Vest-Afrika, og den andre som et samarbeid i en kvinnegruppe som jeg tidligere deltok i. Den tredje er en kunst og diktkalender for 2017. Jeg har mange andre skrive-prosjekter liggende som jeg vil fullføre en eller annen dag. For å lese dikt og tekster TRYKK HER

 

Men i de siste årene har jeg for alvor kommet i gang med en bok om mine opplevelser.

Her deler jeg fra livet mitt, sett i en åndelig sammenheng. Da jeg begynte å skrive på denne boken, var intensjonen å kategorisere, forstå og integrere alle de merkelige opplevelsene jeg har hatt, på godt og vondt. Men etter hvert har jeg tenkt at dette kan være verdifullt for andre å lese, og at jeg må se det i større sammenheng. Det har derfor blitt mange re-starter på bokprosjektet mitt, men jeg skal komme i mål.   

 

OM KUNSTKORTENE

I 2010 fikk jeg ideen å designe egne kort basert på maleriene mine. Jeg lærte meg photoshop og indesign, og kunne etterhvert fryde meg i teknikker og grafiske design. Det var utrolig spennende å skape alle disse utrykkene, leke med farger og sette sammen mine dikt og bilder på denne måten. Jeg fant et trykkeri i utlandet som trykket kortene. I begynnelsen var kvaliteten dårlig, og endel forsvant i svinn. Men etterhvert fikk jeg grep på det, og leverte også kort til mange butikker i Norge. Jeg deltok også på Ullared store kassasuksess på TvNorge. Dessverre klarte jeg ikke å få noen suksess ut av dette, og det ble mer jobb enn hygge. (og kostet mer enn det gav) Idag har jeg kun kunstkortene her på soulume, hvor jeg gir med en pakke kort ved kjøp av orakelkort eller malerier. Jeg donerer også kort til gode formål. Sjekk gjerne ut kortene her! Planen er at det vil høsten vil komme en nettbutikk med  kortsalg.

 

 

GENERELT OM MEG

 

Jeg bor i Sandnes sammen med min sønn på 11 år. Jeg har også en datter som studerer i utlandet. Jeg er utdannet sykepleier. Opp gjennom årene har jeg arbeidet ved mange ulike steder, alt fra sykehus, apotek og helseklinikk. Jeg har også arbeidet mye med kunst og design i ulike former. Jeg vil bruke livet mitt til å dele, inspirere og prøve å nå ut til de mange mennesker som går gjennom liknende ting som meg. Jeg ønsker også å bidra til nye innsikter og en ny måte å se verden på. 

 

TURENE I FJELL OG HEI

De siste årene har jeg  blitt en aktiv turgåer i fjellet. Jeg slår følge med "turbok-forfatter" Sverre Ramdahl Ranum, som går i fjellheimen flere ganger i uka. På den måten kan jeg komme meg ut på lange og gode turer i hverdagen, noe jeg nesten er blitt avhengig av. Vi har vært på utallige fjelltopper i Rogaland, og delt mange fine stunder. 

Se bilder fra turene her